Återvinning av sko-plastpåsar

Så mycket plast i haven... fiskarna i haven dör och vi är så många som sorterar, vill jordklotet väl. Det lilla har visat löna sig, därför föreslår jag att F&S ställer en hink i entrén där vi som tränar kan lägga använda sko-plastpåsar. Nu på vintern blir det kilovis med plast som slängs helt i onödan när den egentligen kan återvinnas. Liten enkel sak att göra omedelbart,snälla, bara gör det!

Susanna

Kommentarer

 • Hej Susanna och tack för ditt förslag.

  Jag har vidarebefordrat det till min kollega Ann-Catrine som är operativ chef.

  Hälsningar,

  Anna
 • Hej!
  Jag har ett annat förslag- varför inte skippa sko-plastpåsarna helt och hållet. Det blir lite grusigt längst ned i skåpet, men det är kanske ok och kan tvättas ur någon gång per vecka?
  Liv
 • Hej Liv och tack för inlägg.

  Vi har på anläggningar i F&S Stockholm hela tiden en strävan om att skapa långvariga förutsättningar för träning med hänsyn till miljön. Plast-sko-påsarna är till för dem som önskar ta med sig skor till skåpet och inte ställa dem på skoställen i entrén. På anläggningarna är nu inköpt och utplacerat återvinningskärl för plast.

  På vinter och i regniga årstider blir det mycket jobb att hålla anläggningar rena i entréer och övriga ytor där inte skogräns gäller. Ytterst är det en resursfråga, personal på anläggning har många olika arbetsuppgifter och har svårt att schemaläggas för att räcka till att torka alla skåp. Tider när dubbel bemanning finns så pågår många pass, och då är också många skåp låsta. Som förening ser vi hela tiden över hur våra resurser bäst fördelas.

  Tack för idé och engagemang i miljöfrågan!
  Kicki

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.