Musik på anläggningarna

Hej,
Följande text står att läsa under Friskis Play passen:

"Tips! Ta med dig mobilen eller surfplattan till Friskis-anläggningen och kör passet i gymmet eller i hallen när den är ledig. Passa gärna på att gå när det är lite folk i lokalen."

Jag skulle vilja veta hur ni tänker kring möjligheten att faktiskt höra vad som sägs på passen via mobilen/hörlurar när ni har musik på i salarna när de är tomma? Nu i Corona tider så ställs varannat pass in och då vill vi köra Play pass, men ska jag varje gång be någon stänga av (den oftast höga) musiken i salen? Ex spinningsalarna är det alltid musik på? Men om man ska köra eget pass så vore det bra om ni kan tänka på att den faktiskt kan vara avstängd. Dessutom har nästan varenda person egen musik med sig.

MVH Linda
Linda Karlsson

Kommentarer

 • Hej Linda.

  Vad roligt att du använder Playpassen. Ja, jag får nog be dig att prata med personalen på anläggningen ang ljudet i salarna. Det är anläggningarna själva som avgör var och varför de vill spela musik och jag kan tänka mig (utan att ha frågat dem) att de gör bedömningen att det är fler som är nöjda med den musik som finns än kör med egen musik.Men det är som sagt var bara vad jag tror.

  Lycka till med träningen.
  Medlemsservice Medlemsservice
 • Okej, ändå så ser jag att de flesta har egna lurar på sig på gymmet? Sen var frågan mer gällande om man kunde göra bättre anpassningar efter rådande situation med Covid 19? Utan att jag ska behöva fråga varje gång jag ska träna i salen?
  Linda Karlsson
 • Hej Linda.

  Eftersom planlösningen för gym och hallar ser så väldigt olika ut med väggar och öppna ytor och liknande så är det svårt att sätta en generell regel för alla 16 anläggningar. Det är därför det är upp till respektive anläggning hur man vill göra med ljudet.

  Så om det är en specifik anläggning du brukar gå till kan det vara värt att prata med dem där. De kanske kan göra en stående förändring så att du inte behöver fråga varje gång.

  Hoppas det löser sig.
  Medlemsservice Medlemsservice
 • Hej, jag skulle precis gå in och skriva ett liknande mail innan jag såg att det redan fanns en påbörjad diskussion.
  Jag upplever att det är väldigt störande att det körs musik i salarna. Jag kan inte alls förstå varför.
  Eftersom stretch/träningsytorna i "mina" anläggningar är ytterst begränsade och ofta placerade i korridorer där många passerar brukar jag välja tidpunkt för träning särskilt med tanke på att det ska vara ledigt i salen.
  Jag gör också playpass och egna övningar, mest yoga. Framförallt är det väldigt jobbigt med peppig musik när jag gör yoga/avslappning, men även annars när det spelas musik som jag själv aldrig frivilligt skulle lyssna på. För att överrösta måste jag ha mycket högre volym i mina lurar än vad jag egentligen är bekväm med.

  Jag brukar träna på Skanstull, ringen, Skrapan, Hornstull, Sveavägen. Av dessa har jag bara tagit upp frågan på Skanstull, och där fick jag svaret att det är beslutat högre upp att det ska spelas musik i saken. De ville inte heller stänga av. Eftersom det är obehagligt och energikrävande att tjata har jag inte orkat sätta i system att be någon stänga av.

  Att det skulle vara flera som är nöjda ställer jag mig tveksam till, eftersom de flesta jag träffar i salarna är medelålders kvinnor som gör egna övningar som de inte är bekväma att göra precis framför dörren till omklädningsrummet.

  Emma
 • Hej Emma,
  Tack för att du berättar om din upplevelse hos oss!

  Vi vill såklart att du ska kunna nyttja våra hallar efter dina behov, där möjligheten finns.
  Jag kan tyvärr inte rekommendera någonting annat än att prata med den anläggning du tränar på; om salen är ledig och ingen annan medlem är i behov av anläggningsmusiken, så ser jag inga problem med att temporärt tysta ner musiken i hallen för ditt ändamål.

  Det är svårt att göra alla besökande medlemmar nöjda på en och samma gång, men prata gärna med oss på anläggning, så ska vi göra vårt bästa för hitta en lösning!

  Med vänliga hälsningar,
  Tobias
  Tobias

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.