Önskemål ny anläggning: Älvsjö

Hej! Det skulle vara fantastiskt med ett friskis vid Älvsjö torg. En av stor stockholm största stationer och pendlingspunkter, samt en plats där det just nu finna många lediga lokaler Vänligen Lisa

Lisa

Kommentarer

 • Hej Lisa och tack för ditt förslag!

  Visst skulle det vara välkommet med en (eller flera!) anläggningar i Älvsjö.

  Jag har skickat ditt önskemål om en ny anläggning i Älvsjö området till min kollega Ann-Catrine som är operativ chef och etableringsansvarig,

  Anna
 • Hej Peter!

  Nu har du använt ett standard svar till Lisa fråga, Älvsjö ligger i Stockholms kommun!

  Ett en anläggning i Älvsjö och/eller Hägersten saknas!

  Cathrine
 • Hej Cathrine,

  Ja det har du helt rätt i! Tack för att du noterade det. Jag har korrigerat så att det är korrekt.
  Jag har också skickat ditt önskemål om anläggning i Hägersten till Ann-Catrine.

  Hälsningar,

  Anna
 • Håller verkligen med om detta! Älvsjö växer så det knakar och det är dessutom Sveriges fjärde mest trafikerade tågstation. Även Hägersten stort område. Vi åker bil eller pendel till Farsta för att träna på FoS med våra barn.
  När jag frågade för något år sedan blev svaret att FoS öppnar nya lokaler där medlemmarna bor. Tycker ni skulle titta på fördelning av befolkningen och kolla var det saknas istället om ni verkligen vill få nya medlemmar.

  Sofia
 • Det skulle vara helt fantastisk med en anläggning vid älvsjö station!

  Camilla
 • Ja när ska ni öppna en anläggning i Älvsjö?

  Sanna Hessel
 • Hejsan,

  det stämmer att vi i första hand vill investera i nya anläggningar där många av våra medlemmar bor men saknar anläggning. Det är en del i föreningens uppdrag att ekonomiskt överskott ska gå tillbaka till dig som medlem i form av mer träning.

  Sen har vi som förening ett viktigt uppdrag i att få fler stockholmare att uppleva träningsglädje. Alltså är målet att bli mer tillgängliga för befintliga medlemmar samtidigt som vi väljer platser där många stockholmare bor och där befolkningsutvecklingen är stark.

  Prioriterade områden är bl a Hägersten/Liljeholmen. Det byggs mycket i Stockholm och vi följer noga utvecklingen. Älvsjö kan bli intressant på längre sikt men är i nuläget inte högst i prioritet.

  Ann-Catrine Norberg
 • Hej!
  Jag lyfte för 3-4 år sen frågan om en ny anläggning i "nya" Älvsjö centrum till F&S Stockholm. Svaret då var att man just då såg över kriterierna för prioriteringen av den framtida utbyggnaden av anläggningar inom F&S Stockholm och att man inte kunde säga något om Älvsjö.  

  Med dagens nyheter om belsut av ny tvärförbindelse mellan Flemingsberg och Älvsjö, samt ny tunnelbanelinje mellan Fridhemsplan och Älvsjö, så vore det toppen om föreningen kan se över prioriteringen av framtida utbyggnad igen.  även om den kommer att ta några år innan utbyggnaden är klar. Se nyheterna bla här.

  Hälsningar,
  Liliana
  Liliana
 • Saknar verkligen en anläggning i Älvsjö!  Det är som sagt en knutpunkt för många bussar och pendeltåg redan idag. Jag bor i närheten av Älvsjö station och skulle verkligen vilja träna på Friskis men har idag ingen anläggning i närheten så det funkar inte.
  Cecilia
 • Vore toppen om Friskis öppnar i Älvsjö!
  Marie
 • Ja håller med om Älvsjö som ligger nära pendeltåget. Framförallt när det kommer att byggas ännu mer bostäder i Älvsjö. Östberga och Årsta
  Petra
 • Många god argument ovan!
  Jag är bara benägen om att hålla med!
  Tack på förhand!
  Johan
  Johan Älvsjöbo :-)
 • Hej,
  För flera år sen lyfte jag också frågan om en anläggning i Älvsjö Centrum. Jag tycker nästan att det är lite märkligt (! ) att planerna inte tar fart.
  Med tanke på att det byggs som bara den, nu bl a en ny stadsdel, Älvsjöstaden, utöver det som redan är klart och under slutuppförande i själva centrumdelen, och att både en ny tunnelbana och tvärbana planeras på sikt.
  Det tyngsta argumentet är dock att Älvsjö lär vara Sveriges 5:e största tågstation. Det om något är väl bärande för att nå en rörlig målgrupp. Att Liljeholmen ligger före i planeringen tycker jag är skevt, eftersom Hornstull ligger en station bort. Visst, det bor många och byggs oerhört mycket där också, men vi i Älvsjö (med ca 35 000 invånare) har ju de facto rätt långt till närmsta Friskis-anläggning, (Farsta, Hornstull). 
  Vänligen, Helena Löfgren


  Helena Löfgren
 • Ja framförallt nu när det har kommit nya tågstationer som gör det krångligare att ta sig till vissa anläggningar. Nu  finns  det ju många tomma lokaler i Älvsjö  både nära stationen och runtomkring.
  Petra
 • Jag kan bara hålla med ovanstående och skulle glädjas oerhört åt en anläggning i Älvsjö.
  Moa
 • Håller med samtliga! Starta en vid älvsjö station.
  Michelle
 • Håller med om att friskis i Stockholm behöver zooma ut från tunnelbanesystemet och uppmärksamma pendeltågs-och tvärbaneresenärerna.  I jämförelse med göteborg är verkligen friskis i sthlms län en skam ur tillgänglighetsaspekt. Tråkigt
  Anna
 • Ja, jag hoppas också frågan om träningsställe i Älvsjö prioriteras upp. Jag har tränat på Friskis i 20 år men slutade för 1,5 år sen då jag blev så trött på att åka till Hornstull eller Farsta och inte längre kan träna inne i stan på dagtid. Provat annat i Älvsjö men saknar Friskis bra gruppträning. Försöker just nu att träna på egen hand men vill helst gå på ett Friskis i närheten. Hoppas, hoppas att ni kan omprioritera och leta upp något till Älvsjö - det är en knutpunkt med mycket människor. Frågan var uppe redan för 10 år sen så jag hoppades att den hade kommit längre.
  Gunilla
 • Det finns ju flera lokaler lediga så det är mycket märkligt (?!)
  Petra
 • Håller med! Också valt att byta till vinstdrivande anläggning men skulle gärna byta om Friskis fanns i Älvsjö el Fruängen el Årstaberg. Älvsjö växer o det är medelklass. Finns jättestort underlag.
  Sofia
 • Hej,

  Stort tack för engagemang i att hitta nya platser för ytterligare ny anläggning i Friskis&Svettis Stockholm!

  Vår önskan och strävan är att fortsätta arbetet med att kunna erbjuda nyetablering framåt i F&S Stockholm, med fördel söder om stan.

  Vänliga hälsningar,
  Kicki
 • Då hoppas jag det blir i Älvsjö nära pendeln
  Gunilla Larsson
 • Och jag är en till förväntansfull motionär som väntar på FoS i Älvsjö!!!
  Hoppas det inte dröjer allt för länge! 

  Annie Bjäreback
 • Jag i stämmer helt! Älvsjö är en tom fläck på F&S-kartan. Jag bor och jobbar söder om stan och tränar på Hornstull där det alltid är smockfullt och tar ibland bilen till Farsta (vilket både tar tid och är dåligt ur miljösynpunkt). Älvsjö är tillgängligt med kollektivtrafik och har stort upptagningsområde med många som bor eller passerar stationen dagligen och skulle verkligen behöva en anläggning.
  Susanne
 • Hej! Det här önskemålet har funnits sedan november 2016. Det verkar inte finnas möjlighet till F&S i Älvsjö.
  Mvh Petra 

  Petra
 • Hej!

  Vi letar fortsatt efter lokaler för att kunna öppna nästa Friskisanläggning i Stockholm.

  I första hand så är det framför allt området Liljeholmen/Telefonplan/Hägersten eller Enskede-området som är aktuellt.

  Älvsjö kan också vara av intresse utav de anledningar som nämns här i inläggen.

  Vi tar gärna emot tips på lediga/möjliga lokaler, maila till susanne.curman@sthlm.friskissvettis.se.
  Elina

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.