Till senaste kommentaren

Önskemål ny träningsform: Gruppass med fria vikter

Jag var under en period medlem på ett annat populärt gym, och de har ett pass som kallas \"shape\". Tänk dig en blandning mellan core, skivstång och power hour - dvs funktionell träning med fria vikter. Du gör längre rörelsesekvenser med olika slags fria vikter, vilket utmanar balans och koordination samtidigt som det är ett rejält styrkepass. Otroligt bra! Hela kroppen tränas igenom med varianter på utfallssteg, överkroppsträning med hantlar och massor av core. Passet liknar power hour, men då du har en uppsättning vikter och hantlar kan du anpassa vikten vid varje övning, till skillnad från när du har en boll som ska användas för alla övningar, trots att man är olika stark i olika muskelgrupper.

Maria

Kommentarer

 • Hej Maria, och tack för ditt förslag!

  F&S gruppträningspass utvecklas av F&S Riks med hjälp av input från er medlemmar och andra Friskisföreningar.

  Jag har vidarebefordrat ditt förslag gällande Shape till min kollega Frida som är utvecklingsansvarig för Jympa/gruppträning i F&S Stockholm.

  Hälsningar,

  Anna
 • Jag håller med! Shape är ett jättebra pass - krävande funktionell träning som ger bra resultat! Saknar det i Friskis träningsutbud så skulle vara ett positivt tillskott.

  Annelie
 • Hej Annelie,

  Jag skulle vilja tipsa dig om vårt pass cirkelfys, det är ett pass som är likt det du eftersöker. Här nedan ser du en beskrivning av passet.

  Cirkelfys är funktionell och fokuserad fysträning med redskap och kroppsviktsövningar i intervallform. Vi tränar teknik och styrka i en cirkel med funktionella styrkeövningar och för den som vill även kondition. Cirkeln är laddad med funktionella styrkemoment som exempelvis knäböj, armhävningar, marklyft, plankvarianter och dragövningar och varje varv görs tre gånger. I Cirkelfysen tränar du i ditt eget tempo så du behöver inte tänka på takten i musiken, du jobbar efter din förmåga.

  Hoppas detta kan vara något.

  Tove
 • Tack Tove!
  Jag har provat Cirkelfys och tycker att det är ett kul träningskoncept. Dock har jag svår att likställa det med med den typ av pass som jag refererat till. Men tack för tipset i vilket fall!

  Annelie
 • Hej jag instämmer i Annelies önskan! Ett shape-inspirerat pass med är mycket efterlängtat!
  Mvh Anna

  Anna Raask
 • Kan bara hålla med ang shape-pass, / funktionell träning med fria vikter,
  vore kanon. Brukar träna fm i Sickla

  kristina
 • Tack Maria och ni andra för era inspel!

  Precis som Peter skrev inledningsvis så utvecklas F&S träningspass av F&S Riks, delvis med input från de lokala F&S-föreningarna. I dagsläget har vi inget pass som helt motsvarar det upplägg ni beskriver och ni har redan nämnt flera liknande pass i F&S utbud. Jag tar med mig era önskemål i det fortsatta utvecklingsarbetet.

  Hälsningar

  Frida Holstad, Utvecklingsansvarig träning
 • Jag går på ett super bra pass i Orminge De som leder heter Ellinor och Jessica.Inspiration med tränare högintensiv heter passet.De är olika och varierande upplägg varje gång med vikter, stång, power hour boll och kb.Verkligen ett super roligt och bra pass.Önskar verkligen att de hade flera sånna pass, då det alltid är fullbokat,Jessica och Ellinor är så bra och inspirerande ledare kan verkligen rekommendera dessa pass.

  Karin Martiniussen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.