Till senaste kommentaren

Önskemål ny anläggning: Norra Djurgårdsstaden

Hej! Jag undrar om det finns planer på att öppna en ny anläggning i Norra Djurgårdsstaden, såsom man gjort i Hagastan? Citat från Stockholm stads webbplats:

"Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Husarviken i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder och är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Ett av stadens utpekade miljöprofilområden."

Känns som ett passande ställe för F&S! Idag finns ju visserligen F&S Gärdet, men det är inte direkt nära dit och anläggningen och utbudet på Gärdet är enligt mig bland Friskis absolut sämsta, det är ju inte alls jämförbart med t.ex. F&S Hagastan eller Lindhagen som ligger i liknande nybyggnadsområden.

Norra Djurgårdsstaden har inte bara en tydlig miljöprofil - det finns även stort fokus på hälsa och friskvård, så jag tror att en anläggning där skulle uppskattas av många, både boende och de som arbetar och kommer arbeta där. Dessutom gör närheten till Lill-Jansskogen och Stora Skuggan att det skulle vara en perfekt utgångspunkt för Träna ute-pass!

Jessica

Kommentarer

 • Hej Jessica, och tack för ditt förslag.

  Jag har skickat detta till min kollega Ann-Catrine som är operativ chef för våra anläggningar och som tittar på bland annat möjligheterna för nyetablering.

  Hälsningar,

  Anna
 • Tack för ditt engagemang Jessica!

  Vi följer alla dessa nybyggen som pågår i Stockholm i syfte att utvärdera intressanta framtida etableringar. Norra Djurgårdsstaden är ett av dessa områden. Vi strävar efter närhet till såväl boende som arbetsplatser, samt bra kommunikationer.

  Sen är det som du skriver också en bonus med närliggande naturområden att kunna förlägga träning i! Vi fortsätter tålmodigt med vårt etableringsarbete med målet att bli mer tillgängliga för dig som bor i Stockholm.

  Ann-Catrine Norberg
 • Tycker också det skulle vara oerhört intressant. I nuläget finns bara ett mossigt puls&träning som saknar podier och dylikt utan någon möjlighet till ordentlig träning med skivstång. Nu har det gått 4 månader sedan inlägget, hur ser planerna ut?

  Skriver i egenskap av presumtiv F&S-medlem 😀
  Robert
 • Hej,
  Precis denna fråga jag sökte bland frågor och svar:) Jag är nyinflyttad i området och stan och som både medlem och ledare i min tidigare förening är det såklart friskis som önskas! Som skrivs högre upp i tråden finns ett puls&träning i området och ytterligare en anläggning från dem ska öppna till hösten. Hur ser planerna för nya anläggningar i området ut?

  Mvh,
  Jen


  Jen
 • Ett Friskis här vore toppen!
  Christian
 • Håller med ovanstående! Hejja!
  Ellen
 • Friskis till Djurggårdsstan! Heja heja!
  Amanda
 • Hur är läget idag F&S? Kan vi hoppas på ett Friskis här snart?
  Gunilla
 • Hej!
  Jag försöker återuppta denna tråd lite. Hur ser det ut med eventuell etablering för Friskis i Djurgårdsstan i nuläget? 😀


  Amanda
 • Hej alla engagerade medlemmar,

  Tack för alla inlägg om nyetableringar i F&S Stockholmsföreningen!

  Till sommaren öppnar F&S Stockholms  nya anläggning i Solna Centrum, följ nedan länk för mer info. Generellt söker föreningen lokaler i Söderort Enskede och Liljeholmen/Hägersten. Att etablera fler anläggningar i innerstan samt i en yttre cirkel ligger bortom en femårsplan i dagsläge.

  https://fragorsvar.friskissthlm.se/org/fss/d/fs-stockholm-vaxer-ny-anlaggning-i-solna-2018/

  När vi söker lokaler för nyetablering innebär det att vi ser till antal boende, kommunikationer, arbetsplatser och som bonus även om det finns närliggande naturområden. Vi prioriterar som förening med ansvar för våra medlemmar och ekonomiska förutsättningar. 

  Hälsningar,
  Kicki
 • Hej,
  Flyttar till Norra Djurgårdsstaden inom kort och undrar hur det går med etableringsplanerna i området för Friskis?
  Lotta
 • Hej Lotta,

  Tack för din fråga och engagemang!

  Friskis&Svettis Stockholm har i nuläge ingen plan för etablering i Nya Djurgårdsstaden. Nästa etablering av anläggning i F&S Stockholmsföreningen finns inte klar, men vi letar aktivt i Söderort som ett prioritetsområde.

  Hälsningar,
  Kicki
 • Hej,
  Några nya planer för ett friskis i NDS?
  Mvh
  Lotta
  Lotta
 • Hej Lotta,

  Vi förstår att du vill ha Friskis nära dig!

  Det finns i nuläge ingen bestämd plats för nästa anläggning i Stockholm, här finns information om hur vi tänker kring nyetablering.

  Hälsningar,
  Kicki
 • Inget nytt på denna front? De gamla gasverkslokalerna skulle passa perfekt för ett rejält gym. Se klätterverket t.ex.
  E
 • Hej och tack E,

  Vi ber att få återkomma via våra kanaler om och när konkreta planer finns på ny anläggning i vår förening

  Tack för engagemang i frågan!

  Hälsningar,
  Kicki
 • Hej.
  Nu när F&S Gärdet kommer stänga känns det som att en anläggning i NDS hade passat än bättre?
  Jesper
 • Hej Jesper!
  Området kring F&S Gärdet är definitivt ett område som F&S Stockholm vill finnas närvarande i. Inte minst på grund av den historik som föreningen har i området kring Gärdet. Vår förhoppning är att vi ska komma starka ur den ekonomiska kris som vi nu befinner oss i och framöver kunna satsa på nya anläggningar. Skulle du ha ett tips är du välkommen att höra av dig till medlemsservice@sthlm.friskissvettis.se så lovar vi att ta ditt förslag vidare.
  Vänligen
  Anna
 • Hej! Jag undrar om det finns några nya planer på att öppna ett Friskis och Svettis i Norra Djurgårdsstaden i år? Vi är väldigt många som söker ett gym här med roliga pass och stor gymyta!
  Karin
 • Hej Karin. Jag kan inte svara bättre än vad min kollega Anna gör här ovanför. Att ersätta F&S Gärdet är prioriterat, men givet situationen i omvärlden så kanske det inte går lika fort som vi önskar. Jag tror kanske inte att det blir Norra Djurgårdsstaden direkt, men i området för att täcka det vi tappade i och med att F&S Gärdet stängde. Vänligen
  Medlemsservice Medlemsservice
 • Hej,
  Har ni kommit något längre med att hitta en lokal på Gärdet?
  Vi väntar...


  Marie-Louise
 • Hej Marie-Louise,

  Tack för att du tar kontakt. Vi söker fortsatt lokal i området, men är i förening just nu i semestertider och under stark påverkan av pandemi. Rätt prioriteringar för föreningens alla åtaganden bedöms ständigt.

  Så länge tipsar vi gärna om närliggande anläggningar som F&S City eller F&S Sveavägen t ex, eller Onlineträning/uteträning. Uteträning finns flertal pass som utgår från närhet till F&S Sveavägen t ex Observatorielunden, håll utkik i schemat för nya platser också från F&S City.

  Vänligen,
  Frågor&Svar
 • Hej!
  Vi saknar F&S-lokal på Östermalm nu när Gärdet varit stängt länge och inte verkar öppna igen. Norra Djurgårdsstaden har många föreslagit och hit finns både tunnelbana och buss. Så vad väntar ni på?
  Vänligen

  Ylva o Crister
 • Hej Ylva och Crister!

  Vad roligt att ni vill träna med oss. Vi letar i området efter en passande lokal för vår verksamhet.
  I nuläget när pandemin fortfarande pågår så kommer vi inte inom den närmaste framtiden att göra en nyetablering.
  Med varm hälsning
  Anna
 • Hej! Vi har flyttat till Norra Djurgårdsstan och saknar Friskis! Hoppas att ni vill öppna här!!! Nu när gärdet har stängt så vore det ju toppen för alla som bor här och även Hjorthagens boende skulle nog bli glada! Hälsningar Sara
  Sara Thavenius
 • Hej Sara!

  Vad fint att höra att ni saknar Friskis! Friskis saknar området kring Gärdet. 😀
  Låt oss hålla alla tummar och tår för en både snabb och stabil återhämtning, så att vi kan börja göra allvar av våra på-is-lagda planer för återetablering i området.

  Med varm hälsning,
  Sanna

  Sanna
 • Skulle vara fantastiskt om ni öppnade i Norra Djurgårdsstaden! Saknar verkligen en Friskis nära.
  Sigge
 • Hej Sigge!

  Ja och vi saknar också Gärdet. Vi hoppas på en återhämtning inom kort, så att vi kan börja jobba för återetablering i området.

  Hoppas du håller ut och hittar en anläggning som känns ok ändå.

  Ha de gott!
  Cecilia
  Cecilia
 • Finns det några planer på F&S i Norra Djurgådsstaden? Saknar Friskis här, speciellt nu när Gärdet inte finns kvar. Håller tummarna!
  Marianne
 • Hej Marianne,

  Just nu finns det inga nyheter gällande nya anläggningar.

  Har du möjlighet att träna hemifrån så kan du bli medlem och träna med ett online-abonnemang. Här hittar du mer information om det: https://www.friskissvettis.se/stockholm/friskis-go

  Med vänlig hälsning
  Elina
 • Hej! Jag saknar verkligen Friskis i norra djurgårdsstaden. Här finns det ingen form av gruppträning och området expanderar mer och mer med en mycket aktiv befolkning

  Har ni någon uppdatering angående anläggning

  Mvh
  Astrid
 • Hej Astrid!

  Tack för peppen! Vi har ingen uppdatering om etablering i området i nuläget. Tack för att du påminner oss om att du och dina grannar saknar oss!

  Med vänlig hälsning,
  Sanna
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.