Vi vill ha kvar Dans Fuego

Vi har fått information att Dans Fuego kommer avvecklas för att ersättas med nya dans former.

Flertal medlemmar är nöjda med nuvarande form av Dans Fuego och vi vill inte byta ut till annat format som under skrivande stund är väldig otydlig vad gäller form och innehåll i jämförelse till Dans Fuego.
Mitt önskdmål till julklapp är att Friskis behåller Dans Fuego som träningsform paralellt med sina nyheter åtminstone ett år framåt för att ser vilken träningsform lockar mest medlemmar.
Jag är nämligen övertygat att Dans Fuego kommer fortsätta locka flera medlemmar även i framtiden.

Mvh janne
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Janne,

  Tack för ditt inlägg om och för Dans Fuego. Dans Fuego kommer att fortsätta hela våren fram till sommar i nuvarande form. Samtidigt och parallellt introduceras nyheterna inom dans med Dans flow, Dans crescendo och Step explode som gör sin entré på det nya året 2018.

  Dans fusion kommer att utvecklas så att du kan gå på olika pass för olika ledare. Passen kommer att vara mer individuella där ledaren kan lägga betoning, musik, rörelser som i ett Fuego-pass, eller ett Afropass. Passet kommer att heta och inrymmas i Dans Fusion, men ha en karaktär genom olika ledare av olika inriktningar som Fuego, Strett eller Afro som här i ny form får större plats i Fusionpasset. 

  I nya pass av Dans flow kommer det t ex ett block som har mer av grund och lite mer åt Afro i sin karaktär.

  Jag hoppas att du fortsätter dansa med ny inspiration i nya dansnamn med Friskis & Svettis Stockholm! 

  Vänliga hälsningar,
  Kicki
 • Jag anser att förändring av namn försvårar medlemmarnas möjlighet att veta vad passet kommer innehålla utan det förutsätter kunskap om respektiva ledares passupplägg. Det känns som otydlig kommunikation och ger inte klar svar vad passet innehåller.

  Nuvarande namn talar om att Fuego  passet ska vara en blandning av olika koreografier baserade på latino rytmer och dansstilar. Bl a. Salsa, ChaCha,Merenge, Rumba, Samba, Bachata, Kizomba.....

  För mig är namnet flow låter mer som  flum flum...ingen tydlig svar vad passet  innehåller egentligen.

  Jag önskar att ni ska hålla kvar fuego som dansform med samma namn utan att göra det krångligare för medlemmar att veta vad passet innehåller.
  janne
 • Hej igen Janne,

  Försök att prova flera olika Fusionpass framåt i tid, så du får uppleva olika ledarstilar av passet. På så sätt kommer du att hitta de pass du gillar även när Fuego inte finns kvar i vårt utbud som "eget" pass, utan som del i Dans Fusion. Det nya Dans Fusion blir friare för dansledare att själva kunna välja inriktning i passet.

  I det nya Dans Flowpasset som är ett "konceptpass" med tydliga ramar men som leds av olika ledare vilket ger olika upplevelser av "samma" pass. Vår förhoppning är att danspassen ska fortsätta att inspirera så att fler väljer att dansa på Friskis & Svettis tillsammans. Och våra pass, inklusive Dans och inte minst våra Jympapass kommer att fortsätta utvecklas framåt i tid för att hänga med i utvecklingen i stort och smått i samhället och också för att bibehålla kvalitet och lusten att träna tillsammans.

  Vänliga hälsningar,
  Kicki
 • Håller med Janne om att jag helst behåller dans fuego i sin nuvarande form. Det är ju bra om fuegoledarna behåller fuegostilen på sina fusionpass, men det blir ändå en otydlighet kring vad för slags pass det egentligen är.
  Jenny
 • Jag tackar för ditt svar men som medlem förväntar jag mig tydlig beskrivning av olika träningsformer. Så är det med alla andra träningsformer inom friskis och som fd funktionär vet jag att det är ett krav för ledaren att hålla sig inom ramen av träningsform. Jag anser att det blir stor skillnad med passets upplägg beroende på hur den är uppbyggt dvs om det är blandning av afro-street-latino koreografier och musik eller inriktat till en musik och dans inriktning som Fuego. Dans passen i friskis började som blandning men det blev bättre när ni införde olika former. Nu är ni på vägen tillbaka till blandade stilar där varje ledare styr sin pass innehåll själv.  Jag har lärt mig att gilla Fuego och latino rytmer och jag tycker att det är synd att ni gör föränfring. Jag önskar Friskis god fortsättning i framtiden men jag tror att våra vägar tillsammans ta slut vid årsskiftet om jag hittar en annan träningsanläggning som kan erbjuda mig dansträning med enbart latino rytmer.
  janne
 • Tack Janne för att du ger oss återkoppling kring danspassen på F&S. Tack Jenny också för ditt inlägg.

  Dans Fuego i sin nuvarande form pågår fram till Midsommar 2018. Fortsätt gärna vara med och utveckla danspassen med och på Friskis & Svettis Stockholm.

  Hälsningar,

  Kicki
 • Till Kicki på F&S medlemsservice eller än mer den som över dig styr.
  Att vara teflonbehandlad och skita i medlemmarnas önskemål kan vara förödande.
  Diplomatin är härmed bruten som du nu anar.
  Om F&S inte vill ge medlemmarna det de önskar - i detta fall Fuegopass, får medlemmarna gå ur och ta med sig ledarna till andra lokaler och ge de ledare som lägger mycket tid på musikval och koreografi även adekvat ersättning för deras engagemang.
  F&S har en Ofattbar tur i sina ledare som ej styrs av ekonomiska val utan enbart engagemang, - MEN Sänker man deras möjlighet att få genomföra de pass de brinner för, förtjänar. F&S ej heller dessa ledare och ej heller medlemmarna som väljer F&S enkom för dessa Fuegopass.
  Tänk om Tänk rätt !
  Sociala medier kan skada F&S i en fart ni ej har förstått och kan överföra medlemmarna till ett konkurrerande företag innan midsommaren har infunnit sig.
  "Att Pudla" kan snabbt löna sig. Eller så bör man ha ett jäkla bra svar till F&S VD till varför det gick som det gick...
  Med Hälsning utan speciell vänlighet.
  Stefan Öhblom
  -medlem ett tag till med möjlighet till förlängning.


  Stefan Öhblom
 • Hej,

  Vi har skickat den här dialogen vidare till Friskis & Svettis Riks. På F&S Riks fattas alla beslut om träning och utveckling för alla Friskis föreningar.

  Om ni har frågor angående Dans Fuego, kontakta någon av våra träningsutvecklare på F&S Riks. Du hittar kontaktuppgifter på 
  Friskis&Svettis Riks.
  Kicki
 • Jag vill också ha kvar fuego i sin nuvarande form! Det är det bästa passet på Friskis!!

  Jennie
  Jennie
 • Som Jennie, jag vill ha kvar fuego i sin nuvarande form. Jag vill också ha mer Dans Fuego!!
  Jag är ung men har kroniskt smärta efter en cykelolycka. Har inte hunnit träna så mycket den sista 6 år och började med bas och soft. Första gång jag provade Fuego jag visste det var för mig. Jag får så mycket energi och glädje efter det! En gång per vecka räcker inte!!!
  Mvh,
  Nadia
  Nad
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.